KROONDOMEIN HET LOO

Kroondomein Het Loo is het grootste landgoed van Nederland met circa 10.500 hectare, gelegen op de Veluwe ten westen van Apeldoorn. Het landgoed bestaat uit het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij. Door de eeuwenlange band met het Huis Oranje-Nassau heeft het Loo een rijke cultuurhistorie en een unieke natuurpracht.

Paleispark

Het Paleispark is 650 hectare groot en ligt tegen Paleis Het Loo aan en rondom slot Het Oude Loo. Van oudsher heeft dit park gediend ter ontspanning en verpozing van de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. De natuur vormde daarbij een fraai decor en werd afgewisseld met cultuurhistorische elementen. In het Paleispark vindt u bijvoorbeeld lanen, gazons, vijvers, een badhuis en enkele folly’s. In het Paleispark zijn acht wandelroutes variërend in lengte van twee tot ruim dertien kilometer.

Houtvesterij

De Koninklijke Houtvesterij is een uitgestrekt bos- en heidegebied dat gekenmerkt wordt door natuurschoon, stilte en rust. Door het ontbreken van bebouwingen en voorzieningen is het een weids gebied dat heel oorspronkelijk oogt. De voornaamste bestemming van de Koninklijke Houtvesterij was in het verleden jacht en bosbouw. Van oudsher is het gebied bekend om zijn wild. Hier heeft u de kans om edelherten, reeën of wilde zwijnen in een bijna natuurlijke omgeving waar te nemen.

Voor meer informatie over Kroondomein Het Loo, ga dan naar: www.kroondomeinhetloo.nl