RECREATIEGEBIED BUSSLOO

Op ongeveer een kwartier fietsen vanaf DE SLAAPFABRIEK ligt het recreatiegebied Bussloo met een eigen strand en meer.Het is een prachtig uitgestrekt gebied van ongeveer 100 hectare natuur, strand en water.

Strand en vertier

De recreatieplas van Bussloo heeft acht stranden met prima mogelijkheden om te zwemmen of de kinderen te laten spelen met de vele speelvoorzieningen. Ook kunt u er vissen en zijn er volop gelegenheden voor een hapje en een drankje.

Duiken

Voor duikers biedt Bussloo een ideale plek om tot een diepte van 12 meter te genieten van het onderwaterleven. In het meer is een onderwaterpark aangelegd met een onderwaterbushalte, -touringcar en -waterhuis waar u indrukwekkende duiken op kunt maken en diverse vissen kunt zien.

Wandelen en fietsen

Een ronde om de plas, circa 9 kilometer, is een van de sportieve uitdagingen in Bussloo. Verder is het natuurgebied een uitstekende uitvalsbasis voor vele andere wandelingen en fietstochten.

Golfen

Voor golfers heeft Bussloo een baan aangelegd waar u uw golfvaardigheden kunt oefenen voor de kleine afstanden tussen 30 en 90 meter.  De baan ligt midden in de bosrijke omgeving en heeft kleine banen van 9, 18 en 27 holes. U heeft geen GVB nodig.