3D-GEPRINTE VERGADERRUIMTE

Nog net even voordat de vakanties gaan beginnen….

Via de social media hebben we jullie ongeveer anderhalve maand geleden “overvallen” of misschien wel “platgebombardeerd”, met heel veel berichten over onze nieuwe ambitie/droom t.a.v. de Slaapfabriek. Hoogste tijd om jullie even bij te praten over wat we aan het doen zijn en waar we nu staan…

In mijn laatste blog, DE SLAAPFABRIEK onderzoekt het 3D-printen van een vergaderruimte,  eindigde ik met de zinnen:
Op 27 mei in Oss wordt onze challenge uitgewerkt door innovatieve startups. Deze dag is een initiatief van Neelie Kroes en Prins Constantijn, en zijn ook Maxime Verhagen, de Gedeputeerde van Provincie Gelderland en de Slaapfabriek aanwezig. linkedin

Tijdens deze Dutch Construction Hackathon werden we enorm verrast door een prachtig ontwerp van Bouwend en Innovatief Nederland. We zijn direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de realisatie van onze Droom:
Het Eerste 3D-geprinte Gebouw van Europa. Een bijzondere vergaderlocatie met veel beleving, die ertoe doet!

BEKIJK HIER MEER INFORMATIE

Bovenaan ons lijstje stond: Eerst een verkennend gesprek met de gemeente Voorst. Het is natuurlijk best spannend wat onze gemeente van onze plannen vindt. Maandagochtend hadden we meteen een afspraak staan met Arjen Lagerweij, wethouder van de Gemeente Voorst. Gelukkig merkten we direct dat, deze Cleantech gemeente, erg open staat voor zaken die “ertoe doen”! Hij wil ons aan alle kanten helpen, introduceert ons bij diverse partijen en denkt heel graag met ons mee.

Daarnaast zijn we de afgelopen weken vooral druk geweest met kennismaken met innovatieve bedrijven in de bouw die er ook “toe willen doen”. We zoeken de echte kanjers op het gebied van  innovatie. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met oud-minister Jacqueline Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & Milieubeheer die ook heel graag haar medewerking wil verlenen aan dit bijzondere project.

En tot slot, niet geheel onbelangrijk, zijn we een crowdfunding campagne aan het ontwerpen. Dit is totaal nieuw voor ons, dus alle hulp en ideeën hierbij zijn van harte welkom! Aan het eind van de zomer, eind augustus begin september, willen we deze campagne heel graag starten en hebben hierbij hebben wij jullie hulp hard nodig.We zetten een campagne o voor iedereen die “ertoe wil doen” en die het leuk vindt om de Slaapfabriek naar een hoger niveau te tillen.

  • Ben jij voor een duurzame toekomst? Sustainability ook wel in mooi Engels… en wil jij Nederland een stuk groener zien/maken?
  • Wil jij een meeting/training met impact?
  • Ben je altijd al op zoek geweest naar die ene bijzonder locatie, die ertoe doet?
  • Sta jij open voor betere Zorg? Wil jij bijdragen en ons helpen om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren?

Houd dan onze mailings/website de komende tijd goed in de gaten. Tevens willen we jullie vragen om onze plannen, over
Het Eerste 3D-geprinte Gebouw van Europa bij de Slaapfabriek, alvast te delen met je netwerk.

Fijne zomer!!