3D PRINTEN VAN EIGEN VERGADERRUIMTE

DE SLAAPFABRIEK onderzoekt het 3D printen van een vergaderruimte

De afgelopen 7 jaar is de vraag steeds vaker gesteld: Kan ik bij De Slaapfabriek ook vergaderen? Sinds een paar jaar gebeurt dit al in de huidige situatie, dit is voor ons gevoel nog niet optimaal. Het gevoel dat je steeds een extra ruimte mist is heel vervelend. Je wilt de gasten in de ochtend nog laten ontbijten, alleen kan dit nu niet omdat de vergadering al vroeg start. Dus is het de hoogste tijd voor uitbreiding van De Slaapfabriek.

Op het moment dat je als ondernemer en als familie, nadenkt over een eventuele uitbreiding, moet dit wel passen binnen je “normen en waarden”. Duurzaamheid, pure beleving, persoonlijke aandacht en de aandacht voor het milieu & omgeving staan bij ons hoog in het vaandel. Dit is voor ons zo belangrijk dat dit absoluut een must is bij een uitbreiding.

Waarom dan de keuze voor het onderzoek naar 3D printen?
Wist je dat je met 3D printen een vermindering van 40% Co2 uitstoot kunt realiseren en dat het zorgt voor 75% minder afval in de bouw. Je snapt het: dit sluit naadloos bij onze wensen en voorwaarden voor het bouwen van de vergaderruimte en de uitbreiding van de Slaapfabriek.

Onze Challenge: Ontwerp het eerste 3d geprinte gebouw van Europa met zero footprint, of heb je een beter idee?

Daarom onderzoeken we of het mogelijk is om onze vergaderruimte 3D te printen. We hebben deze challenge neergelegd bij het startupfest Europe/Dutch Construction Hackathon van 27 mei as.

Op 27 mei in Oss wordt onze challenge uitgewerkt door innovatieve startups. Deze dag is een initiatief van Neelie Kroes en Prins Constantijn, en zijn ook Maxime Verhagen, de Gedeputeerde van Provincie Gelderland en de Slaapfabriek aanwezig .
De Slaapfabriek is prominent op deze dag aanwezig.

Voor ons een enorm spannende dag dus volg onze berichten op facebook, twitter, LinkedIn en google+