GEEF JIJ ALLES WEG?

Het is weer even geleden dat ik inspiratie vond om een blog te schrijven. Ik schrijf alleen, als ik ook echt iets te vertellen heb, anders wordt het een moeten en dat past niet bij me. Toevallig was ik net aan het nadenken over wat ik zou gaan schrijven en ontving ik een leuke mail van Crystal en Mabel, van How to be a businesswoman,  waarin ik mezelf herkende, misschien jij ook wel? Graag deel ik de strekking van het verhaal. Het gaat over moeten en over de vraag: ben je een gever? en is dit voor jou ook in balans?

Op het moment dat iets echt moet, kan dit voortkomen uit angst (mail). Ik zeg niet meteen, daar ben ik het mee eens, maar voor mijn gevoel zit er wel een kern van waarheid in. Het komt in ieder geval niet direct uit je hart. Daarna kwam nog zo’n hele herkenbare opmerking:
Uit een lege emmer komt nu eenmaal weinig inspiratie.
Klopt als een bus (of emmer), voor mij. Als ik geen inspiratie heb, voelt voor mij het vroege opstaan (7 dagen in de week) veel zwaarder dan normaal. Als er veel leuke dingen in de agenda staan, is het een uitdaging om de balans te houden. Herkenbaar?
Ik ben een echte gever, ik heb vaak heel veel dingen op de planning staan, en struggle soms met het vinden naar de juiste balans. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, als het maar niet ten koste gaat van …., want wat gebeurt er dan? Je raakt gefrustreerd, boos, verdrietig, schuldig en niet blij.

Omdat het voor mij zo herkenbaar is, wil ik jullie graag deze tips laten lezen, wie weet spreekt het je aan?  Lees hier onze 5 tips om niet uit balans te raken. 

Een ander inspiratiemoment kan natuurlijk ook gewoon een overnachting in de slaapfabriek zijn. Alleen of samen, het maakt helemaal niet uit. Even een oplaadmoment voor jezelf of voor jullie samen! Zoals vandaag… Een jong stel lekker samen even weg omdat de kinderen bij opa en oma logeren, een dagje sauna en aansluitend hier overnachten. Of zoals een andere gast, die is ingecheckt vandaag. Hij geniet van zijn “oplaadmoment”, zoals hij het zelf zegt,  op onze locatie. De houtkachel heb ik voor hem aangestoken en met zijn eigen favoriete muziek op de achtergrond kan hij rustig werken. Er hangt een serene rust. Dit zijn van die fijne momenten waarvan ik geniet dat ik een gever ben,

Rustig weekend allemaal!