MAILVERKEER GEWENST OF ONGEWENST, HOUDEN OF WEGGEVEN, SAVE OF DELETE?

mails

Elke ochtend als ik mijn de laptop open klik ik op het icoontje: Mail en open mijn inbox. Een standaard ritueel, soms is het de laptop en soms is het de smartphone. Een volle mailbox is standaard en dat is leuk wat ik hou van post! Vaak zit er ook mail in die niet helemaal gewenst is zoals mails met allerlei acties, afkomstig van websites waar ik me ooit eens voor heb aangemeld en elke keer weer vergeet me voor af te melden. Stiekem denk ik dan toch, stel ik meld me nu af wie weet mis ik wel een leuke actie? Herkenbaar? Of ik krijg vriendschapsverzoeken van mensen die ik écht niet ken, niet eens een klein beetje, dat zijn meestal mails die ik dan toch maar delete, excuus als ik hiermee iemand mee kwets.

Vanochtend was het anders en werd ik verrast door een hele bijzondere mail, van een (mag ik wel zeggen) vaste gast. Buiten werd het langzaam lichter en met de herfstnevel nog over het grasveld voor het hotel, en een kopje thee, opende ik mijn inbox en zag een mail met een wel hele leuke titel: Pfff heerlijk, absoluut zalig…. Klinkt goed dacht ik. Het grappige is dat deze gast mij al eens heeft laten schrikken met een beoordeling op een boekingssite waarop stond: Ga hier niet naartoe, ik schrok me dood! De volgende zin was: anders kan ik niet er niet meer heen en zit het vol hahaha zo leuk….

Deze mail was vanuit het hart geschreven en naar aanleiding van mijn blog over vernieuwingen. Zonder op de inhoud in te gaan, wil ik alleen maar zeggen dat sommige mailtjes zeker geen delete actie krijgen maar een hoog save gehalte. Op het moment dat ik de bewuste mail naar de gast aan het beantwoorden was, kwam heel langzaam de zon door en scheen deze in mijn gezicht. Ik zie het als een mooi teken dat ik deze mail zeker bewaar. Dus ik zeg houden en niet weggegeven! Ik hoop dat u ook een keer zo verrast wordt met een mooie mail waar iemand heel veel aandacht en tijd aan heeft besteed.

Kleine tip: klik mailtjes niet te snel weg…. Wie weet staat er toch iets leuks in …. Fijne dag!