OP WEG NAAR 2015…

Het is bijna kerst, de kinderen hebben inmiddels vakantie en wellicht bent u wel aan het pakken voor een skivakantie of heerlijk naar de zon of…. misschien bent u op weg naar de slaapfabriek? Zo bijna aan het eind van het jaar is het altijd leuk om even stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd. Nou, ik kan u vertellen, dat is niet weinig geweest.

We zijn dit jaar begonnen, met een speeltoestel wat net een dag voor ons vertrek naar Kaap Verdië op z’n kant lag. Daarna begon de grote facebookactie voor KIKA. Gestart met een kerstmarkt in Brussel, gevolgd door een kookworkshop, diverse acties op school bij Kim en met als grote afsluiting de KIKA run in juni. Vervolgens hebben we een weekend kunnen genieten van 6 gezinnen, waarvan één van de kinderen van het gezin, een hersentumor had (heeft). Zij zijn hier compleet door ons, met veel hulp van familie, kennissen en vrienden, verwend en konden we op de dag van vertrek KIKA een cheque overhandigen met een bedrag van meer dan 10.000 euro.

We hebben een mooie virtuele tour laten maken, in het najaar hebben we een compleet nieuwe website gelanceerd en of het allemaal nog niet genoeg was, hebben we ook nog een nieuw tuinset laten maken. 5 jaar wat een tijd, het is voorbij gevlogen net zoals afgelopen jaar…. Het lijkt wel of het elk jaar steeds sneller gaat of ligt het aan mij en blijf ik stilstaan?

Zakelijk stil blijven staan is voor mij zeker geen optie en toch wil ik nu even stilstaan bij de mensen die tijdens deze feestdagen geliefden moeten missen, voor hen hebben deze feestdagen helaas een hele andere lading. Iets verder weg van me denk ik bijvoorbeeld aan de nabestaanden van de MH17, dichterbij denk ik aan onze vrienden en familieleden die ouders of zelfs kinderen moeten missen.
Graag wil ik een ieder via deze laatste blog van het jaar 2014 toch hele fijne feestdagen toewensen en ik hoop dat 2015 een mooi en vriendelijk jaar wordt. Ik hoop ook dat we iets minder kritisch zijn over hetgeen wat er niet is of wat we niet hebben, en meer genieten van wat we wel hebben. Weekendjes weg, een sauna bezoeken, naar musea gaan wat een cadeautjes allemaal. Net als mijn lieve kleine meid Kim, inmiddels alweer 6 jaar en in groep 3, die het toch allemaal maar ondergaat en vrolijk in mijn droom meegaat. Supertrots ben ik op haar. Op naar de volgende 5 jaar en ik hoop dat dit samen met u is.
Prettige kerst en gelukkig nieuwjaar; Merry Christmas and a Happy New Year ; Joyeux Noel et Bonne Année; Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr; Feliz Navidad y Prospero ano nuevo.