RENT OF WANDELT U MEE VOOR HET VERGETEN KIND?

8 JANUARI 2017 gaan we weer rennen en dit keer óók wandelen in Teuge met als doel geld in te zamelen voor de stichting Het Vergeten Kind.

Jaarlijks kiezen we voor onze sponsorloop een nieuw doel. Dit jaar zetten we ons in voor de stichting Het Vergeten Kind.

Waarom de stichting Het Vergeten Kind?
De stichting heeft een aantal doelen waar zij zich op richt o.a. het verbeteren van de leefomgeving; het activeren van kinderen in de opvang zodat kinderen zich niet gaan vervelen maar activiteiten kunnen ontplooien die passen bij hun leeftijd en die ze vooruithelpen in hun sociale, persoonlijke en lichamelijke ontwikkeling; En als derde plezier buiten de opvang. Hoe zorg je ervoor dat beschadigde kinderen af en toe gewoon onbezorgd weer kind kunnen zijn? Simpel door ze uit hun sobere omgeving weg te halen. Gewoon even weg van de alledaagse sleur, problemen en verdrietige herinneringen. Er is weinig budget om dit allemaal goed voor elkaar te krijgen, vandaar dat wij ze heel graag willen helpen.

Hoe is het toch mogelijk dat in Nederland een kind met een gebroken been direct hulp geboden wordt, maar een kind met een gebroken ziel wij niet zien en ook niet de juiste hulp en behandeling kunnen geven? Hoe kunnen wij verwachten dat een kind tot rust komt en zich sociaal-emotioneel openstelt als hij wordt opgevangen in een sobere ruimte? Zonder veiligheid, zonder warmte, zonder afleiding, zonder uitzicht op verbetering? Hoe moet een kind zijn trauma’s verwerken zonder pedagogische begeleiding?

Onze kinderen hebben een liefdevol huis waarin ze opgroeien, laten we met z’n allen proberen om met deze RUN zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat we deze kinderen een heel warm en groot hart kunnen geven!! Het rode HART zal als rode draad worden gebruikt de komende weken en ook tijdens de RUN. Hart van liefde, warmte en geborgenheid, het hart van het hartenhuis.

Kom samen met ons, Algemeen Belang Teuge, De Slaapfabriek Ontbijthotel en AV’34, in actie voor Het Vergeten Kind en ren of wandel met ons mee op 8 januari 2017! Het is alvast een goede voorbereiding voor deCentraal Beheer Midwinter Marathon

Het programma:
Wandelen
10:00 uur 5km

Hardlopen
11:00 uur 500m kinderen t/m 14 jaar
11:15 uur 1 km kinderen t/m 14 jaar
11:30 uur prijsuitreiking jeugd
11:45 uur 10 km dames/heren
12:15 uur 5 km dames/heren
ca 13:30 uur prijsuitreiking.

Noteer de datum alvast in je agenda en doe mee. Misschien lost Johnny de MolAngela Schijf of Dinand Woesthoff wel het startschot? Nadere informatie omtrent aanmelding etc. volgt binnenkort.

Organisatie is in handen van Wim Beek VanMarjo Prigge en Hetty Vorselman