TIJD VOOR ONTSPANNING

chill

Al een tijdje liep ik rond met de gedachte, ik zou wel eens iets willen doen om mijn hoofd echt leeg te maken: even een moment voor mezelf.
Met de feestdagen voor de deur, dacht ik, ik ga eens kijken wat er bij ons in de buurt is en of het iets voor mij zou kunnen zijn. Na veel aarzelen, wikken en wegen ben ik sinds 2 weken gestart met yoga. De aarzeling zat voornamelijk in de gedachte dat ik mezelf in 2000 bochten zou moeten draaien en ik dan waarschijnlijk in zo’n knoop terecht zou komen waarin ik alleen nog maar lachend uit zou kunnen komen. Ik wil natuurlijk geen last zijn voor de andere mede yogamensen…het is tenslotte voor veel mensen heel serieus.
Begrijp me niet verkeerd ik neem het ook heel serieus, maar ik kan toch echt wel een beetje grinniken als ik bijvoorbeeld bij de meditatie iemand gigantisch hoor snurken of als ik voor de zoveelste keer hoor: adem in adem uit…. (dit wordt mijn lijfspreuk voor 2015!) By the way… hoe noem je eigenlijk iemand die aan yoga doet? Yogamens? Of yoganist??? Geen idee. Maakt ook niet uit.

Ik ben in ieder geval gestart en het is toch fijn!! Ik had het veel eerder moeten doen. Ondanks het feit dat ik nog niet op mijn hoofd kan staan of volledig op mijn knieën kan zitten met mijn punten van mijn tenen op de grond, vind ik het toch leuk. Tja, ik heb nou eenmaal niet zo’n lenig en strak gebouwd lichaam als bijvoorbeeld de dames uit de reclames, maar ik doe mijn best! Mijn hoofd is heerlijk leeg als ik terugkom en mijn lichaam totaal ontspannen. Geen angst een paar hersencellen blijven er nog wel in zitten hoor…. Yoga is zeker een optie als de “droomplannen” van de moodfabriek door mogen gaan. Maar voor nu, moet ik vooral nog even blijven oefenen en kan ik het je zeker aanraden!
Ik wens je alvast een fijn & relaxt weekend