VRIENDSCHAP…

Na een hele fijne avond met mijn lieve vriendinnen in Bunnik, reed ik diep in gedachten terug naar huis. Doordat het lekker stil was op de weg kon ik mijn gedachten mooi laten gaan, ik had tenslotte nog 80 km voor de boeg. Wat een avond…. Omdat we elkaar zeker een half jaar niet meer live met z’n vieren hadden gesproken, was er erg veel stof om bij te praten. Om niet in details te treden kan ik u vertellen dat dit zeker niet niks was. Een avond met een lach en een traan en onder het rijden zat ik te denken, wat is eigenlijk de definitie van vriendschap en wat betekent vriendschap voor mij?

Volgens wikipedia staat vriendschap voor een nauwe (over het algemeen niet-seksuele) relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Een vriendschap is dus mogelijk tussen man en vrouw maar ook tussen twee mannen of twee vrouwen. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid.

Voor mij is vriendschap: onvoorwaardelijkheid, vertrouwen, echte aandacht voor elkaar, tijd, puur, eerlijk zijn, er voor elkaar te zijn in goede en slechte tijden en zo kan ik nog wel even doorgaan…. In deze tijd van waarin Facebook en alle andere social media zo’n grote rol spelen in ons leven en waarbij je ineens vrienden krijgt/bent met bijna de halve wereld vraag ik me dan wel eens af waar de echte vriendschap is gebleven? Op een avond zoals gisteren weet ik het weer en koester ik deze momenten enorm. Ik schrijf dit blog en ondertussen hoor ik op de radio: That’s what friends are for… is dat toeval?

Ik vond een mooie tekst en wilde deze graag met u delen:
Good friends are like stars, you don’t always see them but you know they are always there!